Bevallen in water

Wanneer u client bent bij Klein Wonder behoort ook een badbevalling tot een van de bevalmogelijkheden. Het team van Klein Wonder heeft hier veel ervaring mee en kan je goed voorlichten over deze optie! Warm water kan bij de geboorte een hele positieve ondersteunende rol spelen. Warm water werkt vaak ontspannend. Hoe meer je ontspant, hoe meer Endorfine je lichaam aanmaakt en hoe beter het hoofdje kan indalen. Endorfine is een soort natuurlijke pijnstiller die ervoor zorgt dat je de weeën beter op kunt vangen. Daardoor verloopt de ontsluiting sneller. Daarnaast blijft je onderkant door de warmte van het water beter doorbloedt en heb je minder risico op uitscheuren. Bevallen in water wordt ook aangeraden wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap rugklachten, bekkeninstabiliteit en of andere lichamelijke ongemakken hebben.

Goed om te weten:

  •  Het bad is 1.93 bij 1.65 en heeft hoogte van 76 cm.
  • Je moet in ieder geval makkelijk in en uit bad kunnen stappen en het is prettig dat wij, de kraamverzorgster en je partner goed de ruimte hebben om gemakkelijk om het bad heen te kunnen bewegen. Dit kan op de slaapkamer, een kinderkamer of eventueel in de woonkamer
  • De capaciteit van het bad is 615 liter. Vergewis je ervan dat de vloer dit gewicht kan dragen.
  • Er moet, op dezelfde verdieping, een bed/bank staan. Hier kun je eventueel tussendoor en na de geboorte van je kindje op liggen om uit te rusten, en eventueel de placenta geboren te laten worden (als deze nog niet in het bad geboren was)
  • Het is belangrijk dat de kamer waar het bad staat een aangename temperatuur heeft en dat er voldoende verlichting beschikbaar is.
  • Er dient een stopcontact in de buurt te zijn voor de pomp om het bad te legen.
  • Het is handig als er op dezelfde verdieping een toilet is, zodat je tijdens de bevalling geen trappen hoeft te lopen om het toilet te bereiken.